UNIQUE & HANDMADE


Glas

Glas

Glas is een veel gebruikt materiaal in de accessoires van Rivièra Maison. Het overgrote deel van deze glazen producten is mondgeblazen; doordat ieder glas of iedere vaas met de mond wordt geblazen, is geen enkel product 100% identiek en dit maakt ieder product dus uniek. Het is een fascinerend en uiterst boeiend proces. Wij namen een kijkje in de glasfabriek van één van onze leveranciers en nemen je graag mee in dit proces.

Proces

Wist je dat glas wordt gemaakt uit zand, soda en gebroken glasscherven? Dit mengsel gaat vervolgens in een grote oven waar het vloeibaar wordt bij 1300°C. De glasblazer neemt een klomp gesmolten glas aan een blaasbuis. Hij laat het vloeibare glas in een mal zakken en blaast tegen de binnenwand van de mal de vorm. Als laatste trekt hij aan het onderste gedeelte een lange steel. De bovenkant van de ‘kelk’ komt dicht uit de mal en wordt door een hete vlam ‘afgesneden’, de zogenaamde hot-cut.

Het glas, dat nog steeds 500°C heet is, gaat in een cooldown oven. In een tijdsbestek van 3 uur koelt deze langzaam af. Er volgt een check of er geen oneffenheden in het glas zitten. Ook wordt er gekeken of het glas stabiel is, indien nodig wordt het gepolijst zodat hij perfect staat. Het wordt nog een keer nagemeten en schoongemaakt, waarna er een 'decall' of 'transfer' op het glas wordt aangebracht. Dit gaat heel precies, elk item moet op dezelfde plek een sticker hebben. Vervolgens gaat het glas weer de oven in, 3 uur bij 500°C op een soort transport band. De final check. Flawless, dan kunnen ze worden ingepakt!

image

RM House Tapas Forks 4 pcs

image

The Best Ingredient Storage Jar

image

RM Champagne Glass 2 pcs

image

RM Water Glass 2 pcs

image

Traditional Oil & Vinegar Bottle

image

RM Classic Folded Hurricane L